DNEVI EVROPSKE KULTURNE DEDIŠČINE 2019

Kulturna dediščina ima pomembno vlogo pri oblikovanju prihodnosti Evrope. Poudarjanje družbenega pomena dediščine, potrebe po njenem ohranjanju v javno korist ter razvojnih priložnosti na znanstvenem, kulturnem, izobraževalnem in gospodarskem področju se odražajo v zagotavljanju javnega interesa in upoštevanju vključujočega in povezovalnega pristopa k upravljanju kulturne dediščine.

Letošnji dnevi evropske kulturne dediščine z naslovom Dediščina, umetnost in razvedrilo, so dolgoročna naloga ohranjanja dediščine in tradicij lokalnih okolij tudi za prihodnje generacije. Na OŠ Vitanje letos izpostavljamo sakralno dediščino našega okolja v vseh njenih dimenzijah. Učenci bodo v vzgojno-izobraževalnem procesu pod vodstvom mentorjev osvetljevali sakralno dediščino domačega kraja pri vseh učnih predmetih in drugih dejavnostih učnega procesa. V tednu DEKD se bomo odpravili  na pohodne poti med sakralnimi znamenji,  ki jih bo pripravila mentorica mag. Tilka Jakop. Pohodne poti nas bodo popeljale po pestri zgodovini  križev in kapel, ki nam pripovedujejo zgodbo o veri naših prednikov, s svojo lepoto pa nas nagovarjajo še danes. Nekatera pozabljena samevajo, druga so dobila novo preobleko, vsa pa čakajo, da se jih spomnimo.

Oblikovali bomo tematsko glasilo, svoje delo pa strnjeno predstavili v izvedbi projektnega dne za starše, krajane in vabljene goste, ki bo aprila 2020.

POHOD oktober 2019

(Skupno 159 obiskov, današnjih obiskov 1)
Accessibility