»KORONA« PEVSKE VAJE?

Kaj pravijo naši pevci?

Pevski zbor obiskujem vsa leta, zadnje leto pa je naše delo potekalo zelo drugače. Pevske vaje »v mehurčkih« imamo redkeje. Preko »zooma« je težko, oziroma nemogoče peti, saj zvok zaostaja… »Na daljavi« smo se naučili zanimive pesmi, ki smo jih potem utrdili v šoli. Doma smo se posneli in učiteljici poslali video ali zvočni zapis. Zelo sem pogrešala vaje v živo. (Daša)

Vaje v »mehurčku« mi niso bile všeč. Pogrešala sem skupno petje. (Anja)

Kljub vsem omejitvam sem vesel, da smo naš pevski program v »karanteni« vsaj posneli in ga predvajali na spletnih šolskih proslavah. (Luka)

Pogrešam skupne vaje z vsemi pevci. Druženje, veselje, smeh in petje. (Veronika)

Pogrešam jutranje petje, ki je navadno prineslo s seboj dober danJ. Zadnje ure smo preutrujeni za dobre pevske vaje.(Urša)

Težko je peti z masko, a sem vesela, da vaje vsaj imamo. (Nika)

Pevske vaje v eni skupini so zelo dolgočasne. In po pouku nimam več volje za resno delo. Vseeno je bolje, kot nič, ker rada pojem. (Janja)

Rad pojem in zelo pogrešam, da letos našega petja ne moremo deliti s publiko na odru. Škoda, da našega programa ne bomo mogli predstaviti »v živo«. (Anej)

Od lani do zdaj nismo nič nastopali. To pogrešam. (Alina)

Všeč so mi bile pesmi, ki nam jih je učiteljica pošiljala v spletno učilnico. Bile so spevne, nekoliko lažje, pa z lepim besedilom. Vendar se hitreje učim, če nam učiteljica pesem zapoje. (Klara)

V času dela na daljavo nam je učiteljica pripravljala datoteke z besedili in posnetimi glasovi za učenje. Ob matricah smo se učili sami. Všeč so mi bile izbrane slovenske pesmi. Vendar se takega dela hitro naveličaš, v živo je delo na pevski vaje mnogo lažje. (Anja)

Zdaj, ko smo spet v šoli, me moti, da so vaje šele 6. uro, saj smo takrat že preveč utrujeni za aktivno delo. In tudi učiteljica ima manj energije. Petje z masko pa je mučno. (Lucija)

Ko se je pričelo delo na daljavo, sem zelo težko delala v učilnici za pevske vaje. Na daljavo ni bilo takšne razlage kot v šoli, kjer nam učiteljica pokaže, kako zapeti. (Lučka)

Petje z masko je je res težko. Petje sploh ne zazveni. Raje imam vaje zjutraj, saj naredimo mnogo več. Komaj čakam, da bodo vaje spet po starem in da se bomo spet vrnili na odre. (Špela)

Čeprav imamo vaje v »mehurčkih« in zato samo na štirinajst dni, mi to pomeni veliko. (Žana)

Delo v »mehurčkih« je bilo zanimivo, a naporno. Meni je bolj všeč, ko smo vsi skupaj. (Ana)

Za varnost pred korono je na vajah dobro preskrbljeno. Maske in razdalja. Vesel sem, da spet pojemo v šoli, ne na daljavo. (Tomi)

Pogrešam druženje s pevci iz drugih razredov. (Vid)

Srečna sem, da imamo spet vaje v šoli. (Urška)

Všeč mi je program »korona pesmi«. (Anže)

Delo na daljavo za zbor mi ni bilo všeč, saj je učenje pesmi lažje, če ti učiteljica pesem zapoje in pove, kako zapeti. Maske so zelo nadležne, vaje 6. uro pa prepozno. (Matija)

Dela v učilnici na daljavo sem se vedno razveselila. Nova pošiljka pesmi in gradiv je bila vedno zanimiva. (Žana)

 

 

 

 

(Skupno 187 obiskov, današnjih obiskov 1)
Accessibility